Korsnäs Prästgårdsmuseum öppnar sina dörrar sommaren 2021

 

Museet bjuder intresserade att ta del av muséets miljöer och kafé en ny sommar! Denna sommar slår muséet upp dörrarna för besökare den tisdagen den 8:e Juni, muséet är sedan öppet Tisdag - Söndag, Kl. 13 - 17, fram till tisdagen den 10:e Augusti. Vid muséet serveras varje dag kaffe med mindre tilltugg för törstiga besökare, och vid muséet säljs även böcker, vykort och keramikföremål.

Muséet hittas på adressen Kyrkobyvägen 32.

Sommarens Program

I år ger muséet plats åt Keijo Peuras samling av Carl Oscar Glasbergs klockor, golvur och urverk. Denna temautställning invigs på muséets öppningsdag den 8:e Juni Kl. 14.00.
På tillställningen berättar Keijo Peura om Glasbergs föremål, musik framförs av Närpes Spelmansgille, och vid muséet ordnas kaffeservering med bullar.

Från och med Tisdagen den 5:e Juni, och varje efterföljande Tisdag fram till den 10:e Augusti, visiteras muséet mellan Kl. 11.30 - 12.30 av bussturer som ordnats i samarbete med VASEK och Visit Vasa. Muséet gästas härmed av vasaturister, som erbjuds en särskild guidningsupplevelse, men muséets dörrar är i vanlig ordning även öppet för andra besökare.

Söndagen den 8:e Augusti Kl. 11 ordnas en utomhusgudstjänst vid muséet med sång och musikprogram, och en efterföljande kaffeservering.

Vid muséet ordnas denna sommar även återkommande dramaguidningar, varje helg Lördag - Söndag Kl. 12 - 13 från och med den 19:e Juni, fram till den 15:e Augusti, med uppehåll på midsommarshelgen. Dramaguidningarna innehåller anekdoter om muséets historia och framställs av "Korsnäsprosten". Prosten är en gestalt-varelse som har vandrat genom hundratals år av Korsnäsbaserade präster, levt deras liv på orten genom deras ögon, och nu återkommit för att berätta om gården och prästerna genom tiderna. Alla är välkomna att ta del av gårdens berättelser på ett återkommande och inlevelsefullt evenemang!